Belgravia pe Prime Video- un mini-serial elegant al creatorului Downtown Abbey

Abonatii Amazon pot descoperi de acum inainte serialul Belgravia, noua fictiune a lui Julian Fellowes.

In ajunul bataliei de la Waterloo, familia de burghezi Trenchard participa la balul organizat de catre contesa de Richmond. In cursul acelei seri, o serie de evenimente se declanseaza care vor avea repercusiuni si cateva decenii mai tarziu.

Butterlfy Effect. Actor, realizator, scenarist, scriitor… Julian Fellowes este un pasionat de filme si seriale de epoca. Cunoaste istoria, obiceiurile si lucrurile care sunt in uz si se inspira din ele pentru scrierile sale.

Cu serialul Belgravia, ne duce pana la Bruxelles si pana la Londra, pentru a urmari povestea unei familii din secolul 19 ranita in plina inima. Acest showrunner adapteaza pentru micile ecrane romanul pe care el insusi l-a scris in 2016.

La fel ca si in cazul lui Downtown Abbey, serialul sau cel mai premiat si aplaudat, si care este prezentat drept sora sa mai mare, Fellowes ne da un serial de o eleganta nebuna, intre decoruri, muzica, replici ale actorilor si jocul lor. Totul este calibrat la milimetru.

Cu siguranta ca actorii sai- Philip Glenister, Tamsin Greig, Alice Eve sau Ella Purnell, nu sunt foarte cunoscuti, dar Belgravia straluceste prin compozitia si emotia sa. Vorbim aici depre nobilime si despre regulile sale, dar si despre relatia dintre stapan si servitor.

Serialul reia codurile une drame istorice, bazandu-se pe cateva fapte reale, de la batalia de la Waterloo, la nasterea ceaiului luat dupa-amiaza. Dar mai mult decat un serial istoric, ne spune mai intai povestea unor oameni si cum o decizie luata va avea 26 de ani mai tarziu consecinte asupra numeroase familii.

Cu sase episoade de 45 de minute, Belgravia nu are cum sa placa celor care adora acest gen.

Lasă un răspuns