Care sunt cele mai interesante atracții din Praga?

In doar cativa ani, Praga a devenit unul din cele mai populare orase din Europa. Alaturi de Barcelona, Lisabona, Dubrovnik sau Amsterdam, Praga a devenit unul din cele mai vizitate orase de tineri.

Toate aceste orase au un punct comun, sunt denumite orase “cool” de pasionatii de calatorii. Daca vrei sa afli care sunt cele mai interesante atractii din Praga citeste randurile de mai jos.

Casa dansanta
Imaginea acestei cladiri a facut inconjurul lumii. Este fructul imaginatiei a doi arhitecti, Frank Gehry si Vlado Milunic, prima piatra fiind pusa pe data de 3 septembrie 1994. Este o cladire in stil deconstructivist. Deconstructivismul este o miscare arhitecturala intiata in 1988 de catre Philip Johnson. Acest loc gazduieste un hotel de patru stele si o sala de expozitii. Se gasesc in egala masura cateva birouri si cafenele.

Ascensorul Pater Noster din Praga
Un ascensor Pater Noster este un lift care se misca in continuu si in care se poate urca si cobori din mers. Daca vrei sa admiri si tu aceasta curiozitate, un ascensor care nu se opreste niciodata, este de ajuns sa te indrepti spre noul hotel al orasului Praga.

Mormantul lui Franz Kafka
Acest scriitor ceh si-a petrecut o mare parte din viata la Praga si este inmormantat in noul cimitir evreiesc din Praga. Un cimtir de aproximativ 10 000 de hectare care adaposteste peste 25 000 de morminte. Un loc care se afla in cartierul Zizkov, chiar in spatele straniului turn de transmisie Zizkov, cu o inaltime de 216 metri.

Zidul lui John Lenon din Praga, un simbol al libertatii
Moartea lui John Lenon, in 1980 a avut un impact puternic in intreaga lume. Acest perete delimiteaza o gradina care apartine ordinului Maltei. Vis-à-vis se afla ambasada Frantei. Pe data de 8 decembrie 1980 a aparut un desen pe acest zid lung din Praga. Si, la scurt timp acest zid a devenit un simbol al libertatii, un loc in care fiecare student venea sa deseneze ceva in onoarea lui John Lenon, recent asasinat.

Lasă un răspuns