Idei pentru un traseu de vizitare a mănăstirilor din Bucovina

Bucovina este una din cele mai frumoase zone din Romania, ale carei peisaje superbe sunt presarate de manastiri vechi, chiar incluse in patrimoniul Mondial UNESCO.

Turistii care vor sa iasa din tara sa viziteze alte destinatii de vis, mai mult sau mai putin exotice, ar trebui sa se gandeasca intai sa viziteze locurile mirifice din tara, incluzand manastirile din Bucovina, fiecare cu stilul si unicitatea ei. Iata unele dintre cele mai frumoase manastiri din acest loc ce pot fi vizitate atat pe timpul verii cat si in celelalte anotimpuri.

• Manastirea Dragomirna, situata intr-o zona extrem de placuta si linistita din Suceava, care arata intocmai ca o fortareata si adaposteste mormantul ctitorului sau, mitropolitul Moldovei, Antonie Crinca.

• Manastirea Sucevita, una din cele mai mari manastiri din nordul Moldovei cu fresca pictata la exterior, pictura interioara impresionanta, un verde crud cum rar se poate gasi, iar in interior icoane, sculpturi, manuscrise si broderii fascinante, adapostind si beciuri si vechi incaperi, parte a caselor domnesti ale domnitorilor Ieremia si Simion Movila;

• Manastirea Putna, una din cele mai renumite manastiri situata in localitatea Putna din Suceava, cu o istorie impresionanta, ctitorita de Stefan Cel Mare, adapostind chiar mormantul domnitorului dar si icoane si picturi deosebite.

• Manastirea Voronet, renumita pentru albastrul de Voronet, o culoare unica in lume, dar si pentru frescele din interiorul si exteriorul bisericii, adaposteste mormantul lui Daniil Sihastrul.

• Manastirea Moldovita, situata in Suceava, in Vatra Moldovitei, intr-o zona pitoreasca si foarte linistita, a fost ctitorita de Petru Rares si fortificata cu ziduri groase tot de catre acesta, fiind acum renumita pentru scena istorica Asediul Constantinopolului din interior.
Aceste manastiri, alaturi de altele, fac parte din locurile care trebuie vizitate cel putin o data in viata.

Lasă un răspuns