Multe lume crede în horoscop

Voi credeți în horoscop? Eu unul nu sunt prea convins. Văd multă lume pasionată, îl citește zilnic și chiar crede. E posibil ca astrele, poziția planetelor să ne afecteze norocul și sănătatea? Adică viitorul să ne fie scris de la naștere, de cum luminează o stea sau o planetă se rotește?

La televizor, pe internet și chiar la radio, în fiecare dimineață aud horoscopul. Îmi place să îl ascult, e interesant când se spune ceva și nu are nicio legătură cu mine. Stau și mă gândesc, m-am născut eu când nu trebuia, sau s-a greșit în acte. Însă, la finalul zilei când dau de el, se pot face legături cu ziua respectivă. Cred că e ceva pur psihologic, lucruri spuse ca general, care se pot petrece zilnic. Nu îmi prea bat capul, prefer să rămân în rând cu această temă.

Am găsit în cartea de management un citat interesant, ceva in genul că milionarii nu cred în astre, dar miliardarii da. Din păcate nu era însoțit de vreo explicație, se presupune că ar trebui să deducem noi, sau era prea liberă pagina respectivă. Nu pot să spun că eu nu citesc niciodată horoscopul, o fac deobicei la început de an, când nu am ce face și speranța unui an mai bun mă apasă. Din nefericire, doar lucruri bune se spun acolo, nu e de prea mare folos.

Nu sunt genul de persoană ce să creadă în așa ceva, sau în alte lucruri supranaturale. Sunt de părere că viitorul îl facem singuri, deciziile majore și în special cele de zi cu zi, ne pot schimba destinul, folosesc termenul pentru a fi mai exact, nu cred nici în așa ceva, dar și șansele de succes și chiar norocul. Așa că, mai bine să ne concentrăm pe ceea ce facem, decât să sperăm că cineva are grija de noi și suntem invincibili.

Lasă un răspuns