Onisciente pe Netflix: ne uităm sau nu?

Intr-un numar de tari aflat in continua crestere, Netflix difuzeaza acum propriile sale productii originale, lansand o anumita libertate creatorilor. Este si cazul Braziliei. Cea mai noua productie braziliana este Onisciente, care a inceput sa fie difuzata pe ata de 29 ianuarie, al carei prin sezon este alcatuit din 6 episoade.

Onisciente, promisiuni care au mari sanse sa se concretizeze. In program: un nou univers distopic extrem de intens. O parte din locuitori stau intr-un oras care se conduce dupa reguli diferite de restul lumii. Cetatentii sunt supravegheati 24/24, 7 zile din 7 datorita unei mini-drone pe care nu ai cum sa o pacalesti. Drept urmare, rata criminalitatii scade aproape de zero. Insa, tatal personajului principal (Nina Peixoto interpretata de Carla Salle) moare fara ca cineva sa poata afla cum s-a intamplat acest lucru. Tehniciana in cadrul companiei care gestioneaza dronele, Nina se lanseaza intr-o misiune dificila din dorinta de a afla ce s-a intamplat cu adevarat cu tatal sau.

Dupa ce tatal sau este ucis de o persoana necunoscuta, Nina, stagiara la o companie IT, risca totul, chiar si propria viata pentru a afla de ce dronele din cadrul sistemului de supraveghere Omniscient nu au reusit sa il monitorizeze pe ucigas. Nina incepe sa investigheze trecutul tatalui sau si gaseste o aliata de pret in persoana lui Judite, care lucreaza la Primarie. Stagiarii companiei se pregatesc de evaluarea finala si Nina se pregateste sa faca fata unor tactici nemiloase pentru a avea parte de un post permanent in cadrul companiei. Vinicius este din ce in ce mai apropiat de Nina. In plus, Judite risca din ce in ce mai mult pentru a o ajuta pe Nina. In cadrul terapiei de grup la care participa si Vinicius, in mod involuntar, Nina se confeseaza.

Nina reuseste sa intre in Omnisicient dupa ce exploateaza o vulnerabilitate. Nina inca cauta ucigasul. Inamicul este din ce in ce mai aproape, lucrurile capata o turnura neasteptata.

Actrita principala, revelatia serialului de altfel, este cea care iese in evidenta. Ceilalti actori din distributie nu sunt cunoscuti. Insa, nu putem sa nu regretam micile artificii vizuale care par destul de ieftine (imaginile oferite de drona spre exemplu) si un scenariu destul de previzibil, deoarece numele criminalului pare scris pe fruntea actritei principale. Oricine isi poate da seama inca din primul episod care este adevaratul criminal. Insa, la final, serialul se dovedeste a fi destul de interesant.


One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *