Regimul vegetarian – da sau ba?

Exista tot felul de diete care promit sa ajute organismul sa isi recapete forma de altadata, insa nu toate acestea sunt potrivite pentru toti oamenii. In vreme ce unii obtin rezultate cu ajutorul dietelor asociate, altii prefera sa combine alimentele in asa fel incatnumarul de calorii sa nu depaseasca limita admisa.

Exista si un regim vegetarian care s-a dovedit sa imbunatateascasanatateaintregului organism pe langa lupta dusa cu kilogramele in plus. Pestele, legumele, nucile, dar si seminteleprotejeaza activitatea celebrala, dar si inima ceea ce inseamna ca intregul corp va functiona mult mai bine. De asemenea, riscul aparitiei cancerului scade in mod semnificativ ceea ce reprezinta un mare punct in plus.

Cei care adopta acest regim pentru o perioada scurta de timp au observat fara doar si poate efectele benefici aduse asupra organismului. Kilogramele in plus au disparutfara prea mare efort, in vreme ce mesele au continuat sa aiba gust si savoare.

Un astfel de regim nu este insa recomandat tuturor oamenilor. Copiii, de exemplu, au nevoie sa manance cate putin din fiecare categorie alimentara pentru a se dezvolta intr-un mod cat mai armonios.

De asemenea, batranii trebuie sa mizeze pe un regim de viata echilibrat. Acestia tind sa aiba unele carente de vitamine asa ca trebuie sa consume lactate, dar si carne sau paste pregatiteintr-o maniera cat mai sanatoasa.

Nu il ultimul rand, sportivii de performanta ar trebui sa evite o astfel de dieta. Ei au nevoie de cat mai multe proteine pentru a putea sustine efortul fizic prelungit. Proteinele vegetale sunt si ele importante insa trebuie alese cu mare atentie si incluse in mod corespunzator in alimentatie.

Lasă un răspuns