Religia – despre atei

Sunteți religioși? Eu unul nu am fost niciodată o persoană religioasă. Am mers la biserică silit, m-am plictisit și am venit acasă. Acolo nu știu dacă mai merge lumea să asculte, sau merge pentru a-și arăta noile haine, a critica pe alții sau bârfii pe cei care nu sunt prezenți.

Ultima oară am fost la biseică prin 2012, atunci știu că mi s-a făcut atât de rău de la tămâie, de îmi lăcrimau și ochii. Mi-a fost rău aproape trei zile, atunci am promis că nu mă mai întorc acolo. Această decizie a fost mai mult legată de ce am văzut, că știam că voi reacționa așa, oameni bătrâni, bolnavi, se țineau după preot.. Off, gata.

Ce e mai rău decât asta? Sunt acei martori în costum care vin de la ușă la ușă, te opresc pe stradă sau îți dau bilețele pe care îți cer bani apoi. Un alt grup care măa deranjează tare și nu cred că doar pe mine, sunt acei atei, care urlă tare și bat în piept că nu cred în nimic. Nu înțeleg ce e cu religia asta, fiecare crede în ce vrea, fiecare face ce vrea, de ce toți vor să aducă oameni de partea lor? Ce câștigă din asta? Doar își pierd vremea și mă enervează pe mine.

Deci, religia e pentru cei ce aleg să creadă. Aceasta nu ar trebui impusă, deși din păcate este, de mic copil părinții sau bunicii te trag cu ei la biserică, nu pricepi nimic, doar stai acolo și pari cuminte. Oamenii religioși nu sunt mai buni ca restul, toți suntem diferiți, în orice grup dai de persoane de fel și fel, așa că dacă mergi la biserică, nu ești o persoană mai bună. Lăsați-mă în pace cu sectele voastre, eu vreau să trăiesc după mine, nu după o carte veche.

Lasă un răspuns