Rose Island, comedie italiană genială

Una din noutatile lunii decembrie pe Netflix vine direct din Italia, odata cu Rose Island, o comedie amuzanta si simpatica, realizata de catre Sydney Sibilia.

Suntem in anul 1968 si Giorgio Rosa este un inginer idealist care incearca din greu sa se supuna regulilor impuse de societatea in care traieste. Decide sa isi creeze propria lume, o insula in largul coastelor italiene, in afara apelor teritoriale ale tarii. Cu ajutorul prietenului sau Maurizio, acest vis ia forma unei platforme offshore si devine la scurt timp un loc extrem de popular care atrage un numar mare de turisti.

Insa Giorgio vrea sa mearga mai departe, are planuri mari si indraznete, vrea sa isi dezvolte visul. In fata Natiunilor Unite, mai apoi in fata Consiliului Europei, pledeaza pentru o recunoastere totala a “statului” sau suveran. Insa, datorita proportiilor luate de aceasta afacere, guvernul italian va lua toate masurile posibile pentru a pune punct acestei aventuri.

Trailerul este cel care da tonul acestui film si, in termeni de vizionarism, nu suntem deloc dezamagiti de ceea ce vedem. Rose Island este o comedie reusita si perfect realista. Decorurile, reconstituirea epocii si o poza superba, ofera cadrul perfect pentru aceasta comedie nebuna. In plus, trebuie sa stiti ca filmul este inspirat dintr-o poveste adevarata. Personajele sunt simpatice, te atasezi rapid de ele.

Mai ales de personajul interpretat de Elio Germano, Giorgio Rosa adica care ne impresioneaza prin dorinta sa de a schimba lumea, de a o transforma in functie de dorintele si preferintele sale. Frumoasa Matilda De Angelis confera un farmec natural filmului, in pielea personajului Gabriella, fosta iubita a lui Giorgio. Distributia este completata de catre Thomas Wlaschiha si Leonardo Lidi.

Rose Island este o comedie reusita per total care va fi pe placul amatorilor acestui gen. O comedie amuzanta si simpatica, o oda adusa libertatii.

Lasă un răspuns